Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Ianuarie 2022
Vizualizari: 346
Comentează add

Mecanismul de testare în spitale, introdus în Bucureşti, s-ar putea extinde şi în alte judeţe.

Mecanismul de testare în spitale, introdus în Bucureşti, s-ar putea extinde

florin-lepadatu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Pe fondul creşterii semnificative a capacităţii de testare, Bucureştiul a stabilit un nou nivel-record în raportarea zilnică: aproape 5.700 de noi îmbolnăviri, de ieri până astăzi.

Autorităţile discută în aceste zile despre posibilitatea extinderii şi în judeţe a mecanismului de testare în spitale, introdus în Capitală.

Sunt multe detalii de ordin tehnic care trebuie adaptate, a precizat ieri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, adăugând că sunt zone în care Direcţiile de Sănătate Publică fac faţă cu greu numărului crescut de solicitări pentru testare.

În Constanţa, managerul Serviciului de Ambulanţă, Ionuţ Cealera, spune că angajaţii sunt sub o presiune uriaşă în aceasta perioadă.


Ionuţ Cealera: ”În ultimele zile, am efectuat mai mult de 1.000 de testări la domiciliu în 24 de ore. O activitate imensă. Am luat legătura la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a ne detașa nouă asistente. Nu văd o altă rezolvare în acest moment. Dacă aceste asistente de la Spitalul de Boli Infecțioase și-ar începe activitatea ne-am crește cu mult capacitatea operativă în privința realizării testărilor la domiciliu.”


Etichete virusspitalmodular

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live