Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Ianuarie 2022
Vizualizari: 386
Comentează add

Ministerul Sănătăţii lucrează la un mecanism de testare a personalului sanitar la începutul programului de lucru.

Mecanism de testare a personalului sanitar

florin-lepadatu

Arhivă. Sursa foto: prefectul Jud. Cluj, Mircea Abrudean.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Valul cinci al pandemiei a dus la reapariția unui număr important de focare de COVID-19 în spitale și la alte unități din sectorul sanitar.

130 sunt în prezent confirmate, cu aproape 1.450 de cazuri în rândul angajaților.

Deocamdată situația nu afectează în mod semnificativ capacitatea de acordare a asistenței medicale - spune ministrul sănătății Alexandru Rafila, dar se lucrează la un mecanism de testare a personalului la începutul programului de lucru - a explicat el.


Alexandru Rafila: ”Deocamdată nu sunt situații alarmante. O să căutăm o soluție rapidă încât din zilele următoare să înceapă testarea sistematică a personalului medical, când intră în serviciu. Sunt spitale care fac acest lucru în mod regulat, depinde foarte mult și managementul spitalelor. O să discutăm și cu alți colegi de la Departamentul pentru Situații de Urgență să vedem dacă există disponibilitate de teste pentru spitale care nu au astfel de teste. Numai reprezintă așa o problemă economică pentru că prețul unui astfel de test probabil că este în jur de 10 lei, o testare a angajaților care să evite pătrunderea în contact cu pacienții pe de-o parte sau în contact cu ceilalți colegi a persoanelor care sunt infectate.”

Ministrul sănătății se așteaptă ca numărul zilnic de cazuri noi să continue să crească și a atras atenția că sunt în continuare importante respectarea regulilor de prevenire a infectării și vaccinare anti-COVID-19, care reduce semnificativ riscul de spitalizare şi deces - transmite reporterul RRA, Adriana Turea.

De astăzi a început și vaccinare anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.


Etichete medicvaccintestare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live