Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Iulie 2021
Vizualizari: 215
Comentează add

Mecanicul cercetat pentru ciocnirea a două mărfare la Feteşti a fost reţinut pentru 24 de ore.

Mecanicul cercetat pentru ciocnirea a două mărfare la Feteşti, reţinut

radiojurnal

Foto arhivă: Laura Stoican

Mecanicul cercetat pentru ciocnirea a două marfare la Feteşti a fost reţinut pentru 24 de ore şi se află în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa.

El are 54 de ani, este din Craiova şi nu ar fi respectat restricţia de viteză de 30 de km/h la intrarea în staţia Feteşti şi nici nu ar fi oprit la semnalul roşu dinaintea intrării în staţie, precizează poliţiştii ialomiţeni.

De altfel, s-a constatat şi că mecanicul consumase alcool.

Compania Naţională de Căi Ferate informează că până la ora 19:00 fuseseră ridicate şase dintre vagoanele de marfă răsturnate azi-noapte, după ciocnirea dintre două marfare şi se acţionează cu două trenuri-macara pentru ridicarea locomotivei.

Traficul este grav perturbat şi acum pe relaţia Constanţa-Bucureşti.

Trenurile au întârzieri chiar şi de câteva ore, deoarece se înlocuieşte locomotiva electrică pe un tronson cu un diesel.

Operatorul feroviar Teamrail Cargo a rămas fără certificatul de siguranţă, ceea ce înseamnă că nu va mai putea efectua operaţiuni de transport feroviar în România.

Vor fi luate şi alte măsuri.


Reporter: Alexandru LancuzovReporter: Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română va face controale la operatorii de transport marfă şi călători, pentru a verifica dacă sunt respectate normele de siguranţă, iar mâine, la ministerul de resort sunt convocaţi toţi operatorii feroviari licenţiaţi. Autorităţile propun şi schimbarea legislaţiei, cu sancţiuni mai aspre pentru companiile şi salariaţii acestora care nu respectă normele de siguranţă. Accidentul de la Feteşti, pe magistrala Bucureşti-Constanţa, vine după ce săptămâna trecută, alte două trenuri de marfă au deraiat şi au îngreunat circulaţia pe una dintre cele mai aglomerate linii în această perioadă.

 

Etichete deraiereCFR(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live