Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Trandafir

18 Iunie 2013
Vizualizari: 1229
Comentează add

Aproximativ 50 de membri ai Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă pichetează Ministerul Transporturilor pentru a protesta faţă de intenţia autorităţilor de a privatiza CFR Marfă.

Mecanicii de locomotivă protestează în Bucureşti

catalin-trandafir

Protest la Ministerul Transporturilor. Foto: Ionuţ Iamandi.

Aproximativ 50 de membri ai Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, afiliată la CNS Cartel Alfa, pichetează la această oră Ministerul Transporturilor pentru a protesta faţă de intenţia autorităţilor de a privatiza CFR Marfă.

Vicepreşedintele Federaţiei, Gigi Bobolicu, spune că printre motivele protestului se numără stoparea privatizării CFR Marfă, din mai multe cauze.

"Nu ni s-a prezentat un program de protecţie activă a personalului - am solicitat în repetate rânduri ministerului, în scris, şi în discuţiile purtate cu secretarul de stat Ghibu, încotro o ia CFR Marfă în cazul în care se privatizează; cei doi competitiori care au rămas nu văd cum ar fi strategici.

"Am solicitat să se prindă în programul de privatizare a CFR Marfă pe 3-5 ani, ce vor investi, unde vor să ducă Marfa, şi cel mai mult ne doare de angajaţii noştri, care nu mai au stabilitatea locurilor de muncă", a spus Gigi Bobolicu.

Premierul Victor Ponta declară că singura şansă reală de modernizare a companiei CFR Marfă este aceea de a folosi creditul şi experienţa Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

După întâlnirea de ieri cu preşedintele BERD, premierul a precizat că fondurile acordate până acum ţării noastre depăşesc 6 miliarde de euro, iar cel mai important proiect este cel legat de restructurarea CFR Marfă


Etichete Federaţia Mecanicilor de LocomotivăCNS Cartel AlfaMinisterul TransporturilorCFR Marfăpichetprotestprivatizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live