Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 19 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

23 Iulie 2019
Vizualizari: 365
Comentează add

Compania de Drumuri nu poate inaugura mai mult de 60 de km până la finele anului.

”Maximum 60 de kilometri de autostradă” inaugurați până la sfârșitul anului

alex-lancuzov

Compania de Drumuri nu poate inaugura până la sfârșitul anului mai mult de 60 de km de autostradă, iar estimarea este foarte optimistă, spun specialiștii care monitorizează desfășurarea marilor proiecte de transport din țară.

Ei consideră că noua estimare prezentată astăzi de ministrul transporturilor este la fel de nerealistă ca și cea făcută la începutul anului. Ionuț Ciurea este directorul asociației Pro Infrastructura:

Ionuţ Ciurea: Zero şanse ca în acest an să avem alţi km de autostradă inaugurați în afară de aceste trei loturi, vorbim de loturile 3 și 4 din Autostrada A1 Bucureşti-Deva, împreună sunt 43 de km, plus estimarea nu optimistă, foarte optimistă, încă un lot de aproape 18 km pe Autostrada A3 între Iernut și Cheţani. Aceste trei loturi sunt singurele cu șanse reale.

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat astăzi că anul acesta vor fi realizaţi 100 de km de autostradă, subliniind că estimarea făcută la începutul anului de 180 de kilometri a fost nerealistă.

Răzvan Cuc: Pot să spun acest lucru, că nu am crezut că vor fi finalizaţi 180 de km, noi având în lucru în momentul în care eu am intrat în mandat undeva la 120 de km. Eu în momentul de față la ce am evaluat şi am discutat cu constructorii, vorbim de Lugoj - Deva, de Cheţani-Iernut, vorbim de Râşnov-Cristian, vorbim de Biharia- Borș, de acel tronson din Suplacu de Barcău-Borş care este în execuție, de varianta de ocolire a Bacăului nu în integralitate, pe doar 16 km, și dacă îi veţi însuma o să vedeţi că veţi ajunge undeva la 100 de km de autostradă daţi în trafic. 

Anul trecut, Compania de Drumuri a dat în circulaţie 58 de km de autostradă, deşi promisese să inaugureze 100 de kilometri, amintește reporterul nostru Alex Lancuzov.


Etichete autostraziinaugurare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live