Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Leni Trandafir, Magdalena Stoicia

14 Septembrie 2012

Invitatul ediţiei de duminică, 16 septembrie: Dacian Cioloş

Matinal de duminică cu Gabriel Basarabescu

În emisiunea Matinal de duminică, 16 septembrie, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş, a punctat câteva din concluziile întâlnirilor pe care le-a avut joi şi vineri, în cadrul vizitei în România.

Referitor la dezvoltarea rurală, Cioloş a spus că este importantă sprijinirea grupurilor care au idei şi proiecte aplicabile în acest domeniu. De asemenea, reţelele de dezvoltare rurală pot contribui şi la crearea Camerelor Agricole, atât de necesare pentru oferirea de consultanţă şi pentru reprezentarea instituţională a agricultorilor. Un alt punct, de maximă prioritate pentru perioada următoare, este crearea unor depozite pentru produsele agricole, astfel încât agricultorii să nu mai fie la mâna speculanţilor. Ceea ce lipseşte agriculturii româneşti este lipsa de predictibilitate şi continuitate pentru programele majore, pe termen lung. În acest sens, clasa politică trebuie să ajungă la un program unitar, coerent, pe termen lung, indiferent de alternanţa la putere.

În privinţa vizitei în Delta Dunării, alături de Janez Potocnik, comisar european pe probleme de mediu, Dacian Cioloş a declarat că este nevoie de investiţii de sute milioane de euro, atraşi din fonduri europene, care să meargă într-un program integrat privind agricultura, pescuitul, protecţia mediului şi turismul şi infrastructura.

Se pot câştiga mulţi bani din turismul „lent”, care poate pune în valoare patrimoniul natural şi nu din exploatarea agresivă a Deltei Dunării, aşa cum se face acum. 


Etichete Dacian CioloşJanez PotocnikDelta Dunării

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live