Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Leni Trandafir, Magdalena Stoicia

27 Septembrie 2012

Invitatul ediţiei: Excelenţa Sa, Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei la Bucureşti

Matinal de duminică, 30 septembrie - despre Ziua Germaniei

leni-trandafir-magdalena-stoicia

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim. Foto: Agerpres.

Duminică, 30 septembrie, ascultătorii Radio România Actualităţi, au putut urmări un interviu realizat de Carmen Vulcan, corespondentul RRA în judeţul Sibiu, cu domnul Klaus Johannis, preşedintele al Forumului Democrat al Germanilor din România, actualul primar al Sibiului. Klaus Johannis a declarat că nu este îngrijorat de scăderea numărului etnicilor germani din România, deoarece valul puternic de emigrări de la începutul anilor ’90 a fost stopat. Scăderea demografică vine din dispariţia biologică a persoanelor în vârstă, mai mult decât din emigrări sau plecări la muncă. Etnicii germani au în continuare aceeaşi capacitate administrativă, păstrându-şi spiritualitatea, tradiţiile şi limba. Şcolile în limba germană au devenit atractive pentru români, din ce în ce mai mulţi alegându-le pentru educaţia copiilor.

Hanno Höfer a vorbit despre activitatea trupei Nightlosers, promotoarea genului „fusion”, care îmbină muzica de sorginte populară românească cu folclorul american.

Kristel Ungar a prezentat activitatea de la TVR, la Redacţia Germană, unde împreună cu colegii, se străduieşte să promoveze viaţa, istoria şi tradiţiile etnicilor germani din toate zonele din ţară.  

Vă propunem să reascultaţi interviul oferit de Excelenţa Sa, Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei la Bucureşti:

 


Etichete Ziua Germanieiambasadorul GermanieiAndreas von MettenheimKristel UngarHanno Hofer

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live