Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Leni Trandafir, Magdalena Stoicia

23 Noiembrie 2012

Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură

Matinal de duminică, 25 noiembrie

Ediţia a 19-a a Târgului Gaudeamus este deja o reuşită, înregistrând recorduri la majoritatea capitolelor, începând cu lansările de carte şi continuând cu numărul editurilor participante. Se pare că şi numărul de vizitatori va înregistra un nou record: peste 10.000 de persoane prezente la manifestări.

În vreme de criză, preţurile cărţilor au fost şi ele scăzute, editurile venind cu reduceri şi oferte promoţionale foarte atractive.

Am avut interviuri la zi cu scriitorul Mircea Cărtărescu, care a vorbit despre impactul pe care l-a avut asupra sa muzica şi versurile lui Bob Dylan, dar şi cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Excelenţa Sa Iurie Reniţă. Scriitorii şi editurile din Republica Moldova, care a fost invitată de onoare, au avut mare succes la târg, vizitatorii fiind interesaţi de literatura română de peste Prut.

Tinerii au fost prezenţi în număr mare la lansările de carte ale editurilor, acest lucru demonstrând că generaţia tânără iubeşte încă textul scris, cu toate că există părerea că tineretul nu mai citeşte.

Mircea Toma a vorbit cu mult suflet despre Gala Persoanelor cu Dizabilităţi care se va desfăşura pe 27 noiembrie şi va fi transmisă la TVR 1 în data de 2 decembrie 2012, începând cu ora 14,30.      


Etichete GaudeamusRadio România

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live