Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Decembrie 2018
Vizualizari: 330
Comentează add

Maternitatea Giuleşti se va redeschide vineri după trei săptămâni în care nu a funcţionat după ce a fost depistat stafilococ auriui la mai mulţi angajaţi.

Maternitatea Giuleşti se va redeschide vineri

radiojurnal

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.     Foto: Arhivă.

Maternitatea Giuleşti se va redeschide vineri după trei săptămâni în care nu a funcţionat după ce a fost depistat stafilococ auriui la mai mulţi angajaţi.

45 de copii care s-au născut la acest spital au fost confirmaţi ulterior cu această bacterie rezistentă.

Rezultatul analizelor a ieşit acum bine şi maternitatea va face din nou internări, a explicat astăzi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea:


Sorina Pintea: Am decis să prelevăm 75 de probe. Au fost evaliate şi analizate până în acest moment 64. Rezultatele preliminare spun că nu sunt probleme, de aceea vineri Maternitatea Giuleşti îşi va redeschide sporţile. Controlul Direcţiei de Sănătate teoretic s-a încheiat. Decizia inspectorilor a fost să amendeze personalul medical din această unitate şi să amendeze unitatea sanitar cu 10 mii de lei.


Realizator: Sorina Pintea a a adăugat că pornind de la cazul Maternităţii 'Giuleşti', Ministerul Sănătăţii va propune modificarea ordinului care stabileşte valoarea amenzilor aplicate, astfel încât valoarea minimă să crească de la 1.000 de lei la 5.000 de lei. Procedura va fi demarată cel mai probabil în luna ianuarie.


Etichete Maternitatea Giuleştispitalministerul sanatatiisorina pintea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live