Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

15 August 2022
Vizualizari: 373
Comentează add

Transport de materiale destinate marcării traseelor turistice din județul Sibiu, efectuat în premieră de un elicopter în Munții Făgăraș.

Materiale pentru marcarea traseelor din Făgăraș transportate cu elicopterul

carmen-vulcan-sibiu

FOTO: Consiliul Judetean Sibiu.

Un transport cu șase tone de materiale pentru semnalizarea traseelor turistice din Munții Făgăraș au fost transportate, în premieră pentru județul Sibiu, cu un elicopter,  în mai multe zone situate la peste 2000 de metri altitudine.

Este vorba de 165 de stâlpi metalici, plăcuțe de orientare și materialele necesare fixării acestora. Transportul, realizat ieri,  a fost asigurat de un elicopter care a încărcat materialele din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor  de pe Transfăgărășan.

Pentru a transporta toate aceste materiale elicopterul a efectuat 9 zboruri, iar materialele au fost descărcate în 7 puncte aflate la peste 2.000 de metri altitudine: Portița Avrigului, Șaua Scării, Șaua Cleopatra, Șaua Lăițel, Șaua Caprei, Cabana Podragu și Vârful Mircii.

Gestionarea activității a fost asigurată de echipa tehnică a Programului „Anii Drumeției”, cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și al Asociației „În Slujba Muntelui”,  a anunțat astăzi Consiliul Județean Sibiu, într-un comunicat de presă.

Acțiunea face parte din proiectul de refacere a infrastructurii turistice din Munții Făgăraș și Cindrel, în cadrul Programului Anii Drumeției, lansat anul trecut de Consiliul Județean Sibiu împreună cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Pentru acest an sunt planificate lucrări de refacere  a 23 de trasee din Munții Făgăraș, cu o lungime totală de peste 200 de km. De asemenea, luna trecută,  au fost lansate site-ul și aplicația Anii Drumeției,  care oferă informații utile turiștilor despre 45 de trasee de drumeție în Munții Cindrel și Făgăraș,  dar și despre 9 rute de cicloturism și plimbări ecvestre în diferite zone din județul Sibiu.


Etichete transportmaterialetrasee turisticesibiumuntii fagarasielicopter

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live