Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

20 August 2020
Vizualizari: 171
Comentează add

Măsurile pentru începerea cursurilor vor fi luate în școli, în funcție de situația epidemiologică de la nivelul fiecărei localități.

Măsurile pentru începerea cursurilor, „în funcție de situația locală”

catalina-cretu

Măsurile pentru începerea cursurilor vor fi luate în școli, în funcție de situația epidemiologică de la nivelul fiecărei localități - potrivit unui proiect de ordin publicat de Ministerul Sănătății și care va trebui aprobat de Parlament.

Această situație va fi comunicată unităților de învățământ de către Direcțiile de Sănătate Publică, până pe 7 septembrie.

Proiectul Ministerului Sănătății prevede că elevii şi profesorii vor purta măști de protecție în timpul orelor, distanța dintre bănci va fi de un metru, iar acolo unde nu este posibil vor fi montate separatoare. Totodată, elevii vor fi primiți în școli, doar dacă părinții semnează o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate a copiilor. Ministrul Nelu Tătaru a explicat procedura:

Nelu Tătaru: Acel triaj epidemiologic, pe care îl face părintele acasă, trebuie adus la cunoștință la tot ce înseamnă medicină școlară și inclusiv învățătorului sau profesorului, care gestionează acel grup de copii. Noi trebuie să ne gândim la sănătatea întregii clase și întregului grup de elevi, care se prezintă în acel moment la școală. În măsura în care putem respecta niște reguli, putem avea și o prevenție corectă. Dacă putem spune că un părinte este cel care își cunoaște cel mai bine copilul, atunci o să înțelegeți această declarație.

Revenirea în colectivitate a elevilor care au avut probleme de sănătate și au absentat de la școală se va realiza obligatoriu în baza unei adeverințe medicale, care să precizeze diagnosticul și pe care copilul o va preda cadrului didactic de la prima oră de curs.


Etichete (ii)cursuriscoli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live