Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Septembrie 2015
Vizualizari: 1740
Comentează add

Consilierul onorific al premierului, Ionel Blănculescu, consideră că noul Cod Fiscal conţine toate măsurile propuse de guvern, dar acestea nu mai sunt corelate.

Măsurile din actualul Cod fiscal "nu mai sunt corelate"

radiojurnal

Ionel Blănculescu. Foto: captură video.

Noul Cod Fiscal adoptat săptămâna trecută conţine toate măsurile gândite iniţial şi propuse de guvern, dar în noua formă a documentului votat în parlament acestea nu mai sunt corelate, spune analistul economic Ionel Blănculescu, consilier onorific al premierului.

El a dat ca exemplu în cadrul emisiunii "Probleme la zi" de la RRA amânarea reducerii impozitului pe veniturile din dividende care ar fi impulsionat readucerea resurselor financiare ale companiilor străine în România.

Ionel Blănculescu a mai arătat că scăderea TVA prevăzută în noul Cod va contribui la reducerea evaziunii fiscale şi la încurajarea consumului.

Consultantul fiscal Adrian Benţa consideră însă că noua legislaţie are tendinţa să transfere impozitarea de la persoanele juridice către persoanele fizice şi aduce dezavantaje micilor întreprinzători.

"Pentru aceste categorii, societăţile mici şi mijlocii din România, pentru persoanele fizice autorizate, noul Cod Fiscal le aduce într-adevăr o reducere de TVA, ceea ce este foarte, foarte binevenită, dar le aduce nişte creşteri foarte exacte de taxe. De exemplu, la societăţile mici şi mijlocii, care au şi ei acolo un sediu, proprietarii acelor case, acelor locuinţe, vor plăti impozite de peste 20 de ori mai mari.

"O altă creştere este introducerea de plăţi suplimentare la pensii. Dacă o persoană fizică este deja salariată şi realizează şi alte venituri ca şi PFA, nu mai este normal să-l obligi să se asigure din nou la pensie", a apus Adrian Benţa. 


Etichete noul Cod fiscalIonel BlănculescueconomieTVAmăsuri de relaxare fiscalăPFAconsultantul fiscal Adrian Benţataxe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live