Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Aprilie 2022
Vizualizari: 600
Comentează add

Apel matinal la RRA: Măsurile de sprijin anunţate de coaliţia de guvernare ar putea duce la o creştere a cheltuielilor publice, atrage atenţia profesorul Petrişor Peiu.

"Măsurile de sprijin pot duce la o creștere a cheltuielilor publice" "Măsurile de sprijin pot duce la o creștere a cheltuielilor publice" - Conține audio

radiojurnal

Profesorul universitar Petrișor Peiu. Foto: https://www.facebook.com/petrisor.peiu

AUDIO: Profesorul universitar Petrișor Peiu invitat la "Apel matinal" RRA.

Pachetul de măsuri economice și sociale anunțat de coaliția de guvernare își propune să prevină efectele crizei energetice și să compenseze creșterile de prețuri din țara noastră.

Planul are o valoare de peste 17 miliarde de lei, din care mai mult de jumătate sunt fonduri europene.

Printre cele mai importante decizii, care vor fi puse în practică, se numără creșterea salariului minim în agricultură la 3.000 de lei brut, vouchere de 1 miliard de euro pentru cei cu venituri mici, dar și subvenții și ajutoare pentru IMM-uri și fermieri.

Invitat la "Apelul matinal", la Radio România Actualități, profesorul universitar Petrișor Peiu a atras atenția că astfel de măsuri, necesare de altfel, vor duce la o creștere a cheltuielilor publice.

El a subliniat că un plan de echilibrare economică trebuie să includă și investiții în domenii deficitare.


Petrişor Peiu: Probabil se va deteriora deficitul economic, probabil se va deteriora și gradul de îndatorare al României, datoria publică, și atunci sunt de aşteptat efecte oarecum perverse ale acestor măsuri. Dar suntem încă la început, nu ştim cum vor evolua lucrurile. Eu aş remarca faptul că există o sumă de 5 miliarde de lei care sprijină finalizarea investiţiilor începute, care sunt afectate de scumpirile foarte mari ale materialelor de construcții. Guvernul speră ca aceste măsuri să genereze o oarecare stabilizare a economiei și cuantumul taxelor încasate de stat să crească și să compenseze oarecum ceea ce se întâmplă. Ar trebui să fim foarte atenți la faptul că astfel de măsuri de sprijin nu înlocuiesc politicile publice pe care nu le avem în multe din domeniile deficitare. Prin niște măsuri din astea generaliste nu vom putea să rezolvăm problemele de structură pe care le are economia noastră și care sunt foarte vechi.


Etichete apel matinalrrapetrisor peiumasuri de sprijincrizaguvern(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live