Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

31 Mai 2010
Vizualizari: 1915
Comentează add

În caz de nereuşită în aplicarea măsurilor anticriză, "Guvernul ar trebui să plece" a avertizat ministrul muncii, Mihai Şeitan.

Măsurile de austeritate "ar putea continua în 2011"

sorin-solomon

Ministrul muncii Mihai Şeitan. Foto: guv.ro.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan a avertizat că dacă guvernul nu ar fi luat acum măsuri de austeritate, salariile bugetarilor ar fi putut fi reduse, anul viitor, cu 30, 50 sau chiar cu 70 la sută.

Mihai Şeitan declarase anterior că este posibil ca în 2011 salariile bugetarilor să scadă cu 30 - 50% sau chiar mai mult dacă actualele măsuri nu au efectul scontat.

"Nu ai nicio bucurie să tai din pensii şi din salarii. Este ultimul lucru pe care l-ai face, dar, dacă ai speranţa că, la momentul terminării acestei reduceri, după şase luni, poţi reveni la normal, o faci.

"Dacă nu, s-ar putea să ajungi în situaţia în care, la anul, să reduci cu încă 30 la sută sau 50 la sută, ceea ce este foarte posibil, sau poate chiar mai grav", a afirmat Mihai Şeitan, la o conferinţă organizată de BNS.

Ministrul muncii a mai spus că dacă măsurile de austeritate prevăzute pentru acest an nu îşi vor face efectul, guvernul nu are altă variantă decât să plece.

"Nu am făcut o analiză pe scăderea salariilor anul viitor, dar dacă nu am fi luat aceste măsuri ar fi posibil să scadă salariile şi cu 70% în 2011. Dacă nu am fi luat aceste măsuri şi dacă se aplică şi nu vor avea rezultatele scontate, singura soluţie este să cadă Guvernul", a declarat Mihai Şeitan.

Premierul Emil Boc a spus că reducerea salariilor şi pensiilor va fi valabilă doar până la sfârşitul anului 2010, măsura fiind una temporară.

Emil Boc a asigurat din nou că salariile şi pensiile ar urma să fie majorate în 2011, dar condiţionat de restructurarea aparatului bugetar, respectiv de aplicarea Legii pensiilor.

Totodată ministrul muncii, Mihai Şeitan, a declarat că va fi elaborat un proiect de lege prin care drepturile de autor să devină contribuabile pentru pensie, sănătatate şi şomaj, ca orice salariu.


Potrivit ministrului Muncii, proiectul de lege va viza lărgirea bazei de impozitare, astfel încât în categoriile celor care plătesc contribuţii, să intre şi cei care nu contribuie în prezent.


Etichete Mihai Şeitanscăderi salariale2011guvernEmil Boc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live