Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Noiembrie 2020
Vizualizari: 209
Comentează add

Planul doamnei Merkel prevede, între altele, carantină timp de 7 zile pentru persoanele cu simptome de răceală, chiar și pentru cei care fac forme uşoare.

Măsurile anti COVID-19 provoacă tensiuni în Germania

radiojurnal

   Foto: Arhivă.

Combaterea pandemiei provoacă tensiuni în Germania, unde cancelarul Angela Merkel şi premierii landurilor federale au analizat ieri, timp de mai multe ore, o posibilă înăsprire a măsurilor, potrivit corespondentului RRA Vlad Drăghicescu, la Bonn.


Vlad Drăghicescu: Şefa Guvernului de la Berlin s-a prezentat în teleconferinţă cu un plan de înăsprire drastică a restricţiilor intrate în vigoare la începutul lui noiembrie, când guvernul a purces la sistarea activităţii restaurantelor, sălilor de sport şi a tuturor unităţilor destinate divertismentului şi a limitat contactele între persoane la maximum două gospodării. Deşi creşterea numărului de noi infectări s-a stabilizat, există încă prea multe infecţii, avertizează guvernul, subliniind că al doilea val pandemic încă nu a fost rupt. Cu acest argument, executivul nu are în vedere doar prelungirea restricţiilor impuse în urmă cu două săptămâni dincolo de noiembrie, ci şi înăsprirea lor. Planul doamnei Merkel prevede, între altele, carantină timp de şapte zile pentru persoanele cu simptome de răceală, fie ea şi uşoară, obligativitatea purtării măştii în şcoli de către toţi elevii şi profesori, inclusiv în curtea şcolii ori interdicţii privind contactele între copii, care nu s-ar mai putea întâlni în timpul liber decât cu maximum un prieten ori o prietenă. Responsabilii de landuri prezenţi la telereuniune au respins pe alocuri vehement draftul cancelarului federal, deplângând faptul că documentul a fost întocmit fără ca landurile să fi consultate. Acest aspect a fost criticat şi de Christian Lindner, liderul Partidului Liberal Democrat, formaţiune pro-business.
 
Cu puţin timp în urmă, cancelarul Angela Merkel a cerut cetăţenilor să reducă drastic contactele cu semenii şi să nu organizeze niciun fel de petreceri. Totodată, aceasta a anunţat prezentarea, săptămâna viitoare, a unui concept pe termen lung de combatere a pandemiei.


Etichete covid-19restricțiitensiunicarantină ptr simptome de răceală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live