Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

10 Iulie 2014
Vizualizari: 878
Comentează add

Invitatul rubricii Europa Verde este Daciana Sârbu recent aleasă vicepreşedinte al Comisiei de Mediu din cadrul Parlamentului European.

Măsuri viitoare în domeniul protecţiei mediului şi agriculturii Măsuri viitoare în domeniul protecţiei mediului şi agriculturii - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

Doamna Daciana Sârbu a fost aleasă vicepreşedinte al Comisiei de Mediu din cadrul Parlamentului European.

Am invitat-o în emisiunea noastră să ne spună ce presupune această funcţie.

Daciana Sârbu: Am fost votată în Comisia de Mediu vicepreşedinte şi sigur că, spre deosebire de mandatul trecut, implică responsabilităţi suplimentare, dar asta nu înseamnă că agenda mea se schimbă, categoric priorităţile vor rămâne sănătatea şi alimentaţia.

Reporter: Ce loc va ocupa în activitatea dumneavoastră producţia bio ştiindu-se preocupările în domeniu?

Audio: Măsuri viitoare în domeniul protecţiei mediului şi agriculturii.

Daciana Sârbu: Am rămas şi membru în Comisia de Agricultură şi consider, ca şi până acum, că cele două sunt cumva în legătură. Subiecte pe care le discutăm în Comisia pentru Agricultură vin apoi în discuţie în Comisia de Mediu şi voi continua să promovez agricultura bio şi alimentaţia sănătoasă, pentru că eu cred că sunt soluţia în primul rând pentru copiii noştri, pentru viitorul lor şi, pentru România, o şansă extraordinară să promoveze în Europa şi să reuşim cumva să mergem pe această nişă, care în ultima perioadă a evoluat foarte mult.

Reporter: Protecţia mediului reprezintă o axiomă a politicii europene. Ce trebuie făcut pentru transpunerea acestei politici în realitate?

Daciana Sârbu: Am văzut şi am discutat că pe agenda comisiei de mediu urmează subiecte ca energia verde, dar şi organismele modificate genetic, aşa că vor exista dezbateri importante care vor viza şi România.

Reporter: Deci aveţi mult de lucru în perioada următoare...

Daciana Sârbu: Exact.

Reporter: Vă dorim succes! Felicitări şi să meargă lucrurile bine, să fie bine şi pentru România.

Daciana Sârbu: Vă mulţumesc! Şi mulţumesc mult pentru invitaţie.​


Etichete Euranet PlusEuropa VerdeUniunea EuropeanăDaciana SârbuvicepreședinteComisia de MediuParlamentul Europeanbio,alimentațiesănătoasă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live