Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

19 Octombrie 2014
Vizualizari: 1106
Comentează add

Miniştrii de Externe ai statelor membre ale Uniunii Europene se vor reuni luni, în Luxemburg, pe tema coordonării măsurilor de contracarare a epidemiei de Ebola.

Măsuri unitare de contracarare a epidemiei de Ebola

alex-olaru

Controale medicale în aeroporturi. Foto: captură youtube.com.

Miniştrii de externe ai statelor membre se reunesc luni la Luxemburg pentru a discuta eventualitatea impunerii unor măsuri unitare de contracarare a epidemiei de Ebola, dar şi alocări suplimentare de fonduri către ţările vest-africane grav afectate.

Reuniunea de luni o urmează pe cea a miniştrilor sănătăţii din UE.

Aceştia au convenit asupra unor proceduri comune de urmat în situaţia în care există suspiciuni de contaminare, dar şi să înceapă verificarea eficienţei controalelor care se fac în aeroporturile din Liberia, Guineea şi Sierra Leone înainte de îmbarcarea spre Europa.

Deşi presa internaţională relata despre o iminentă extindere a măsurilor preventive pe toate aeroporturile de pe continent, după modelul britanic, care presupune inclusiv scanarea celor veniţi din vestul Africii, miniştrii europeni ai sănătăţii nu au dat vreun semn că ar avea în vedere o asemenea procedură.

Chiar şi aşa, luni, miniştrii de externe ar putea relua subiectul şi aprofunda discuţia referitoare la coordonarea acţiunilor.

Totodată, Uniunea este presată să aloce mai mulţi bani pentru contracararea epidemiei care face ravagii în Africa.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproape 10.000 de persoane s-au îmbolnăvit de febră hemoragică de la declanşarea epidemiei, iar peste 4.500 au murit.


Etichete miniștrii de externeLuxemburgEbolareuniuneBruxellesSierra LeoneAfricaLiberiaGuineeaepidemieOMSfebră hemoragicăsănătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live