Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

7 Decembrie 2015
Vizualizari: 401
Comentează add

Atacurile teroriste din Franţa, care au îndoliat întregul continent, au determinat realizarea unor măsuri de siguranţă specială la instalațiile nucleare.

Măsuri suplimentare de siguranţă pentru centralele nucleare Măsuri suplimentare de siguranţă pentru centralele nucleare - Conține audio

george-nuta

Atacurile teroriste din Franţa, care au îndoliat întregul continent, au determinat realizarea unor măsuri de siguranţă specială la instalațiile nucleare.

L-am invitat pe domnul doctor inginer Lucian Biro, expert al Comisiei Europene pe problemele de securitate nucleară, să ne spună care sunt măsurile luate de Uniunea Europeană pentru întărirea securităţii la aceste instalaţii şi excluderea unui posibil atac terorist.

Audio: Europa verde. Euranet Plus.

Lucian Biro: Analizele care se fac periodic la nivelul Comisiei Europene legat de siguranţa centralelor nucleare iau în considerare aceste aspecte. Orice astfel de eveniment duce la analize suplimentare la instalaţiile nucleare. Evenimentul de la Paris evident că a generat emoţie puternică, un semn de întrebare pentru a verifica încă o dată care sunt condiţiile atinse de centralele nucleare, de exemplu, în protecţia împotriva atacurilor teroriste. După 11 septembrie 2001, acest eveniment a căpătat o amploare deosebită, având în vedere modul în care a fost organizat. În aceste condiţii, experţii şi entităţile autorizate nu numai din Uniunea Europeană dar şi din alte ţări au trecut la evaluarea acestor evenimente pentru ca, în viitor, în cazul unor slăbiciuni, să fie eliminate.

Reporter: Putem spune la ora actuală că sistemul este sigur şi că nu este posibil un atac terorist?

Lucian Biro: Centralele nucleare sunt totuşi obiective foarte robuste...

Reporter: Aici măsurile de securitate sunt deosebite.

Lucian Biro: Bineînțeles! Ele sunt atât vizibile, cât şi invizibile, la instalaţiile nucleare...

Reporter: Este firesc să fie aşa, pentru că este în pericol viaţa oamenilor...

Lucian Biro: Normal! Un eveniment la instalaţiile nucleare de acest gen poate conduce la perturbări masive în ceea ce priveşte protecţia mediului, protecţia populaţiei şi care trebuie definitiv înlăturate în viitor.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia EuropeanaBruxelleslucian biroatacuri teroristefrantainstalatii nucleareatacparis

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live