Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Decembrie 2016
Vizualizari: 843
Comentează add

Ţările din vestul Europei şi Statele Unite şi-au luat măsuri suplimentare de securitate de teama unor atentate teroriste, care ar putea fi comise de sărbători.

Măsuri suplimentare de securitate în vestul Europei şi în SUA

radiojurnal

  Foto: Arhiva wikipedia.org.

Ţările din vestul Europei şi Statele Unite şi-au luat măsuri suplimentare de securitate de teama unor atentate teroriste, care ar putea fi comise de sărbători.

 
Ameninţarea teroristă va persista în Germania, chiar dacă autorul atacului comis la Târgul de Crăciun din Berlin a fost ucis ieri în Italia, a avertizat cancelarul Angela Merkel.
 
"Pentru mine şi pentru guvernul german datoria cea mai importantă a statului este protejarea cetăţenilor", a spus doamna Merkel, care a anunţat schimbări în legislaţie cu privire la expulzarea mai rapidă a imigranţilor, cărora li se resping cererile de azil.
 
La rândul lor, autorităţile franceze au mobilizat suplimentar peste 91.000 de poliţişti, jandarmi şi soldaţi pentru a preveni eventuale atacuri teroriste de Crăciun, a anunţat ministrul francez de interne.
 
În Statele Unite, FBI a avertizat poliţia că militanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic le-au cerut simpatizanţilor grupării să comită atacuri în zonele în care oamenii se adună pentru a sărbători Crăciunul, inclusiv în biserici, potrivit CNN.
 
Şi Departamentul de Stat i-a avertizat pe cetăţenii americani ce călătoresc în Egipt sau în Iordania că riscă să devină victime ale grupărilor teroriste, amintind de recentele atacuri cu bombă din aceste ţări.

Etichete securitateCraciunvestul EuropeiSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live