Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

13 Mai 2018
Vizualizari: 730
Comentează add

Mutarea Ambasadei americane de la Tel Aviv în capitala Israelului este un eveniment istoric, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Măsuri sporite de securitate în Israel

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ambasada Statelor Unite ale Americii din Ierusalim. FOTO: Xinhua/Agerpres.

În Israel sunt luate măsuri sporite de securitate la frontiera cu Fâşia Gaza şi Cisiordania pentru a face faţă oricărui protest al palestinienilor legat de mutarea, începând de mâine, a ambasadei americane, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mutarea ambasadei americane la Ierusalim nu înseamnă că Washington-ul a trasat limitele suveranităţii israeliene asupra oraşului, frontiera urmând să rezulte din negocieri directe cu palestinienii care revendică Ierusalimul de est drept capitală a viitorului stat palestinian.

Corespondenţă din Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan - Mutarea Ambasadei americane de la Tel Aviv în capitala Israelului este un eveniment istoric, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

"Suntem binecuvântaţi cu un eveniment istoric: decizia celei mai mari puteri mondiale, SUA" - a spus premierul la reuniunea specială a executivului. Israelul a sărbătorit 51 de ani de la reunificarea istorică a Ierusalimului, capitală eternă a poporului evreu.

Guvernul va investi 2,5 miliarde de şekeli pentru transferarea ambasadelor străine în capitală, unde se află parlamentul, ministerele, Tribunalul Suprem.

Toată lumea ştie că ambasadorii şi-au prezentat scrisorile de acreditare la Ierusalim, unde se află reşedinţa preşedinţilor statului Israel.

De altfel, toate vizitele oficiale ale preşedinţilor şi premierilor României au avut loc la Ierusalim, şi nu la Tel Aviv.

Mâine se inaugurează la Ierusalim noua Ambasadă americană, unde în prima etapă îşi va desfăşura activitatea personalul diplomatic în număr de 50 de persoane, inclusiv ambasadorul David Friedman.

Treptat se vor muta la Ierusalim toate departamentele ambasadei.

Măsurile de securitate sunt sporite nu doar în Ierusalim, dar şi la frontiera cu Fâşia Gaza sau la punctele de trecere cu Cisiordania.

Oficialii americani s-au coordonat cu serviciul israelian de securitate inclusiv Shin Bet.


Etichete ierusalimisraelmasuri de securitateambasada suatel aviv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live