Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Septembrie 2020
Vizualizari: 126
Comentează add

Măsuri speciale pentru ca persoanele infectate cu COVID-19 să poată vota

radiojurnal

 

Autoritățile au stabilit astăzi măsurile de siguranță sanitară necesare pentru buna desfășurare a alegerilor locale din 27 septembrie.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că evoluția pandemiei de COVID-19 este monitorizată permanent, pentru a se putea lua la timp măsurile care se impun, mai ales că numărul de cazuri a continuat să crească, iar astăzi s-a înregistrat un nou record nedorit, cel mai mare număr de cazuri noi confirmate în 24 de ore - 1713. Ministrul a precizat că a fost luate măsuri speciale pentru ca și persoanele infectate cu COVID-19 să-și poată exercita dreptul de vot.

Nelu Tătaru: Dincolo de cele explicate până în acest moment, țin să menționez situații deosebite, situațiile în care alegătorul vine și prezintă la triajul observațional, apoi epidemiologic, acea temperatură peste 37,3. Va avea prioritate, va merge direct către o urnă și o cabină de vot dedicată. Din acel moment, dacă până în acel moment nu a fost persoană febrilă sau cu simptome respiratorii, se alege una din urne, cea mai apropiată și va deveni din acel moment și urnă, dar și cabină de vot dedicată. Acea cabină de vot dedicată este cabina de vot în care vor merge, din acel moment, doar cei care vin cu simptomatologie respiratorie sau care prezintă subfebrilități sau febră. Acolo se va dezinfecta, după fiecare participare a fiecărui votant care prezintă astfel de simptome.
 
(PH)
 

Etichete Covid-19alegerivotNelu Tataru(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live