Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Septembrie 2020
Vizualizari: 258
Comentează add

Măsuri speciale în ziua votării

radiojurnal

  Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Foto: Agerpres.

Mâine, în ziua alegerilor, MAI va mobiliza peste 40.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri pentru asigurarea ordinii publice, iar penru prevenirea aşa-numitului turism electoral vor fi organizate filtre rutiere în întreaga ţară.
 
Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a precizat că autorităţile au luat măsuri speciale de protecţie în contextul pandemiei de COVID-19.
 
Monica Dajbog: Accesul în localul de vot se va face eşalonat, astfel încât în sala unde se votează să nu fie prezenţi în acelaşi timp mai mulţi de cinci alegători şi să se respecte distanţarea de minim un metru între persoane. Alegătorii sunt obligaţi să-şi dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare, dar şi la ieşire. În fiecare secţie vor fi puse la dispoziţie flacoane cu dezinfectant. De asemenea, la intrarea în secţia de votare alegătorilor li se va măsura temperatura. Toţi participanţii la procesul electoral trebuie să poarte mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată perioada în care se află în secţiei de votare şi în localul de vot. În interiorul secţiei de vot se va evita contactul fizic cu membrii biroului electoral şi cu oeratorii de calculator. În vederea identificării, alegătorul îşi  va îndepărta masca de protecţie pentru scurt timp, păstrând o distanţă de minimum un metru şi jumătate faţă de operatorul de calculator. Regulile de protecţie sanitară trebuie erspectate şi în cazul exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale.
 
Realizator: MAI recomandă serviciilor publice comunitare locale de evidenţa persoanelor să asigura program cu publicul, astăzi, între ora 8:00 şi 16:00 şi mâine, între 7:00 şi 21:00 pentru eliberarea cărţilor de identitate. Pentru că este vorba despre alegeri locale, se poate vota doar la secria la care este arondată strada sau localitatea de domiciliul sau reşedinţă. Pentru a afla care este secţia la care puteţi vota accesaţi site-ul registrullectoral.ro.
 
(PH)
 

Etichete alegeriMAImasuri specialeMonica Dajbog(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live