Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Martie 2021
Vizualizari: 211
Comentează add

Bucureştiul are de respectat din 8 martie o serie de măsuri din cauza depăşirii ratei de infectare de trei cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Măsuri restrictive în Bucureşti pe fondul pandemiei de covid

radiojurnal

Restaurantele de interior din București se reînchid din cauza măsurilor restrictive luate de autorități în timpul epidemiei de covid, martie 2021. Foto: Arhivă/ Ionuț Iamandi.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis ieri instituirea unor restricţii după ce a fost depăşită rata de infectare de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Astfel, de la această oră intră în vigoare o serie de măsuri printre care închiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor din capitală.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă: A fost reglementată activitatea din restaurante. Este interzisă această activitate în interior, este permisă doar la exterior, atunci când la exterior este amenajată o terasă cu un acoperiș, un tavan și un singur perete, cu păstrarea distanței de 2 metri între mese și, evident, cu participarea a șase persoane la masă, dacă sunt din familii diferite.

Activitatea în baruri, în cluburi, în discoteci este interzisă. Activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, cu o singură excepție, sunt acceptate vânzările de bilete loto, pentru că este pur și simplu o activitate de retail, unde contactul este minim. Activitatea instituțiilor de cultură - cinematografe, concerte cu publicul - este închisă, înţelegând că pregătirea actorilor, a filmelor, a teatrelor, a pieselor de teatru este permisă; doar activitatea cu publicul este interzisă.


Etichete (ii)restrictiibucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live