Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

16 Septembrie 2014
Vizualizari: 688
Comentează add

Fondurile europene dau micilor fermieri care vor aplica în cadrul programului o şansă reală să crească şi să producă mai mult pentru piață, spune Călin Nuțu.

Măsuri pentru încurajarea fermierilor Măsuri pentru încurajarea fermierilor - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

Fermierul a fost şi rămâne un pion important în realizarea de produse agricole competitive, de calitate, la nivel european.

Despre modul în care Uniunea Europeană sprijină financiar acest sector ne oferă amănunte domnul Călin Nuțu, director în cadrul Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Călin Nuţu: Acum fondurile europene dau micilor fermieri care vor aplica în cadrul programului o şansă reală să crească şi să producă mai mult pentru piață. Concret, 10.000 de exploatații vor fi sprijinite printr-o măsură a noului PNDR, cu fonduri europene nerambursabile 100%, de 15 mii de euro.

Audio: Măsuri pentru încurajarea fermierilor.

Reporter: Care este scopul acestui sprijin?

Călin Nuţu: Aceste fonduri vin ca un ajutor pentru fermier de a ieși din categoria de subzistenţă sau semi-subzistenţă şi de a intra în categoria fermelor de familie. De asemenea, fermierii care vor ieşi din categoria de 1-5 hectare şi vor intra în categoria 5-30 hectare sau 5-60 hectare vor avea un sprijin suplimentar de 40-45 de euro pe hectar.

Reporter: Unde pot fi folosite aceste fonduri?

Călin Nuţu: Fondurile puse la dispoziție de Comisia Europeană vor sprijini fermierii să realizeze investiții în modernizarea construcțiilor, a exploatațiilor, a echipamentelor şi a utilajelor tehnice şi astfel să-şi îmbunătățească performanţa şi sustenabilitatea economică a exploatațiilor. Prin intermediul măsurii de sprijinire a investiţiilor în exploataţiile agricole, se vor finanța cu prioritate fermele de familie, fermele mici şi mijlocii şi cele situate în zone cu potenţial agricol ridicat. Acest sprijin va încuraja investițiile inovatoare, precum şi acţiunile care vizează crearea de lanțuri scurte.​


Etichete Europa VerdeEuranet PlusUECălin Nuțufermierproduse agricolesectorPNDRfonduriAgenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live