Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

4 Ianuarie 2022
Vizualizari: 248
Comentează add

Obligativitatea măştilor chirugicale în toată ţara, testarea copiilor în şcoli şi asigurarea resurselor pentru şomaj tehnic se numără printre măsurile pentru gestionarea valului 5.

Măsuri pentru gestionarea valului 5 de COVID-19

petruta-obrejan

   Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

Obligativitatea măştilor chirugicale în toată ţara, testarea copiilor în şcoli şi asigurarea resurselor pentru şomaj tehnic se numără printre măsurile pentru gestionarea valului 5 de COVID-19, discutate astăzi la Palatul Victoria de către responsabilii în gestionarea pandemiei. 

Reporter: Petruţa Obrejan - Cea mai sigură soluţie de protejare a vieţii şi sănătăţii românilor faţă de formele grave de îmbolnăvire cu COVID-19 este vaccinarea, iar una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie care ar putea fi generalizate la nivelul întregii ţări rămâne portul corect al măştii chirurgicale, sau al altor tipuri de măşti care să respecte standardele FFP2. Aceste aspecte au reieşit din discuţia coorodonată de premierul Nicolae Ciucă şi care a vizat prevenirea şi combaterea efectelor actualei pandemii. Cei prezenţi la reuniune au analizat şi eficienţa programelor de testare a elevilor, dar şi posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă şi oferirea măştilor gratuite acelor elevi care au nevoie, precum şi capacitatea de a se administra testele în şcoală. Pe de altă parte, un alt element important rămâne asigurarea funcţionării serviciilor publice şi a activităţilor economice, obiectivul fiind menţinerea locurilor de muncă. Astfel, cei prezenţi la discuţiile de la Palatul Victoria au prezentat ca soluţii alternanţa programului de lucru, respectiv, şomajul tehnic, urmând ca ministerele Muncii şi Finanţelor Publice să pregătească resursele financiare necesare.


Etichete (ii)valulcincimasuricovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live