Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

10 Decembrie 2015
Vizualizari: 878
Comentează add

Uniunea Europeană a elaborat o legislaţie strictă privind ecologizarea acestora, a pus la dispoziţie fonduri importante pentru încadrarea în normele europene.

Măsuri pentru ecologizarea gropilor de gunoi Măsuri pentru ecologizarea gropilor de gunoi - Conține audio

george-nuta

Gropile de gunoi au reprezentat şi reprezintă una dintre problemele nerezolvate în România.

Uniunea Europeană a elaborat o legislaţie strictă privind ecologizarea acestora, a pus la dispoziţie fonduri importante pentru încadrarea în normele europene.

Din păcate, nici până acum nu s-au dus la îndeplinire obligaţiile asumate.

Audio: Europa verde. Euranet Plus.

Domnul Mihai Roşioru, de la Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, ne prezintă poziţia acestui for privind încălcarea legislaţiei de mediu în ţara noastră.

Mihai Roşioru
: Comisia Europeană a transmis României un aviz motivat privind aplicarea Directivei europene ce legiferează gestionarea deşeurilor. Este vorba de o nouă etapă în cadrul unei proceduri normale de constatare a încălcării obligaţiilor legale ce-i revin unui stat membru, în cazul acesta fiind vorba de o directivă care a intrat în vigoare la finalul anului 2008 şi care priveşte modul în care statele membre respectă mediul înconjurător prin gestionarea eficientă a deşeurilor.

Reporter: Câte gropi de gunoi din România nu respectă legislaţia europeană?

Mihai Roşioru
: Comisia Europeană a constatat, în cadrul unei proceduri care se repetă o dată la trei ani, că România nu respectă această directivă din perspectiva unui număr de 109 gropi de gunoi, dintre care 65 gropi de gunoi municipale, 27 gropi de gunoi industriale pentru deşeuri periculoase şi alte 17 gropi de gunoi industriale pentru deşeuri considerate nepericuloase.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia EuropeanaBruxellesmihai rosiorugestionarea deseurilor

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live