Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

8 Iunie 2016
Vizualizari: 493
Comentează add

Invitatul rubricii este Corina Lupu, secretar de stat La Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Măsuri pentru conservarea biodiversităţii Măsuri pentru conservarea biodiversităţii - Conține audio

george-nuta

Domeniul biodiversităţii este vast, este foarte important şi mulţi oameni au devenit conştienţi că această bogăţie extraordinară de care se bucură omenirea trebuie păstrată, trebuie îngrijită.

De-a lungul timpului, activitatea nocivă a omului a dus la dispariţia a sute de specii de animale şi de plante, iar acum, în ceasul al doisprezecelea, legislaţia în multe părţi ale lumii s-a apropiat de biodiversitate.

AUDIO: Europa verde. EuranetPlus.

Am dorit să aflăm ce se întâmplă în România, cum este aplicată politica Uniunii Europene în domeniu, şi tocmai de aceea am invitat-o pe doamna Corina Lupu, secretar de stat La Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Corina Lupu: România îşi doreşte să aibă un management eficient al conservării biodiversităţii şi o administrare unitară a ariilor naturale protejate pe tot teritoriul, aşa cum este şi solicitarea Comisiei Europene, Comisie care a finanţat cu foarte mulţi bani întocmirea planurilor de management.

Reporter: Uniunea Europeană a avut o solicitare expresă privind crearea unui organism naţional în domeniul biodiversităţii. Care este situaţia acum?

Corina Lupu: Înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate era o solicitare a Uniunii Europene de foarte mulţi ani, pe care dorim să o finalizăm în cursul anului 2016. Să aprobăm şi să implementăm planurile cu impact multisectorial, planurile de management al ariilor naturale protejate, şi să consolidăm reţeaua Natura 2000. De asemenea, dorim asigurarea calităţii managementului ariilor naturale protejate şi conservarea biodiversităţii pe tot teritoriul.


Etichete Măsuri pentru conservarea biodiversităţiieuranet pluseuropa verdebiodiversitate

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live