Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

26 Martie 2020
Vizualizari: 558
Comentează add

Premierul ungar, Viktor Orbán, a răspuns criticilor formulate de secretarul general al Consiliului Europei în legătură cu modul de legiferare din Ungaria.

Măsuri luate de Ungaria în lupta cu epidemia de coronavirus

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Budapesta.      Foto: Agerpres.

Premierul ungar, Viktor Orbán, a răspuns criticilor formulate de secretarul general al Consiliului Europei în legătură cu modul de legiferare din Ungaria, în contextul epidemiei de coronavirus.

Premierul Orbán a provocat îngrijorare prin puterile sporite pe care se pregăteşte să le obţină de la parlament. Potrivit Agenţiei ungare de presă MTI, el i-a cerut responsabilului european să nu mai pună piedici eforturilor guvernului, dacă tot nu îl ajută în situaţie de criză. Ungaria a raportat astăzi 35 de noi cazuri de contaminare cu coronavirus, până la un total de 261. 

Până în prezent, în Ungaria şi-au pierdut viaţa 10 persoane diagnosticate cu coronavirus, printre acestea numărându-se şi un diplomat în vârstă de 37 de ani de la Ambasada Marii Britanii din Budapesta. Autorităţile au cerut cetăţenilor să rămână pe cât posibil acasă şi au luat măsuri pentru situaţia în care numărul îmbolnăvirilor va creşte semnificativ.

Astfel, au fost alocate fonduri suplimentare pentru achiziţionarea de echipamente medicale, s-a interzis exportul unei substanţe active folosite pentru medicamente administrate în unele state pacienţilor infectaţi cu coronavirus, a fost mărită capacitatea de primire în secţiile de terapie intensivă din unităţile medicale şi s-a început şi construirea unui spital mobil în sudul Ungariei. 


Etichete (ii)ungariacoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live