Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 August 2018
Vizualizari: 495
Comentează add

Poliţia Capitalei nu a instituit până acum restricţii de trafic în zona Piaţa Victoriei, unde este anunţat după-amiază un miting al românilor din diaspora.

Măsuri luate de poliție și jandarmerie pentru mitingul din Piaţa Victoriei

radiojurnal

Până la ora 10.00, în Piaţa Victoriei se strânseseră aproximativ 100 de persoane în vederea aşa-numitului "miting al diasporei" anunţat pe reţelele de socializare, Bucureşti, 10 august 2018. Foto: Alex Lancuzov.

Poliţia Capitalei nu a instituit până acum restricţii de trafic în zona Piaţa Victoriei, unde este anunţat după-amiază un miting al românilor din diaspora, transmite reporterul RRA, Alexandru Lancuzov.

În schimb, a avut  loc un control  pirotehnic preventiv care vizează verificarea autoturismelor parcate în zona Piaţa Victoriei, potrivit Poliţiei Capitalei, care a anunţat că Inspectoratul General al Poliţiei Române a oferit sprijin în acest scop.

Acţiunea, care s-a încheiat cu puţin timp în urmă, a a avut drept scop asigurarea protecţiei cetăţenilor care se vor afla în această zonă, precum şi a celor care o vor  tranzita, precizează Poliţia Capitalei.

Încă de ieri, Jandarmeria Română a precizat că nu va tolera eventualele comportamente violente la protestul pe care românii stabiliţi în străinătate vor să-l facă în Piaţa Victoriei. Vor fi luate toate măsurile pentru ca manifestarea să se desfăşoare în siguranţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru.

Marius Militaru: Autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta impasibile în faţa unor astfel de manifestări care sunt în afara cadrului legal. De asemenea, nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau de acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau destabilizarea ordinii de drept şi a ordinii constituţionale.

Românii care trăiesc şi lucrează în Vestul Europei şi care în luna august se întorc în România pentru a-şi revedea familia s-au organizat pe reţelele sociale şi au anunţat că vor protesta, astăzi, în Piaţa Victoriei. Protestul nu are niciun organizator, susţine Primăria Capitalei, întrucât niciunul dintre cei care au anunţat iniţial că organizează protestul nu a vrut să semneze un protocol cu municipalitatea.


Etichete Măsuripolițieprotest 10 augustjandarmeriemitingPiaţa Victorieimarius militarudiaspora

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live