Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Februarie 2020
Vizualizari: 641
Comentează add

Toate persoanele care sosesc în România din localităţile afectate de coronavirus în nordul Italiei vor intra în carantină timp de 14 zile.

Măsuri luate de autorităţile române

florin-lepadatu

 

Toate persoanele care sosesc în România din localităţile afectate de coronavirus în nordul Italiei vor intra în carantină timp de 14 zile.

Decizia a fost luată de Ministerul Sănătăţii şi se aplică acelor care au călătorit în regiunea Veneto şi provincia Lombardia, în ultimele două săptămâni.

Nu sunt singurele măsuri luate de autorităţile române, după cum relatează Ciprian Sasu: "Orice persoană care vine în România dintr-o zonă unde există un focar de infecţie cu coronavirus va sta în carantină timp de 14 zile.

Decizia se va aplica atât în Bucureşti, cât şi în alte zone din ţară unde există centre de carantină.

Premierul desemnat Ludovic Orban a recomandat, ieri, evitarea pe cât posibil au oricărei deplasări în zonele unde există risc de îmbolnăvire.

Primul ministru a menţionat că, în prezent, sunt în derulare proceduri de achiziţie de echipamente, medicamente şi materiale necesare.

O altă măsură decisă la Bucureşti este aceea că pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din capitală din zonele italiene afectate de coronavirus - Milano, Bergamo, Treviso sau Torino - vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter.

Ei vor completa şi un chestionar cu datele de identificare şi alte informaţii relevante.

Aseară, la sediul mai multor prefecturi din ţară au avut loc şedinţa de urgenţă în care reprezentanţii autorităţilor locale au stabilit măsuri de prevenţie faţă de noul virus, una din decizii ţine de identificarea unor spaţii corespunzătoare pentru carantină."


Etichete virusepidemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live