Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

3 Februarie 2020
Vizualizari: 417
Comentează add

80 de italieni vor fi repatriaţi astăzi, din oraşul Wuhan şi vor fi plasaţi, imediat cum vor ajunge la Roma, în carantină

Măsuri la nivel global pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

   Foto: Arhivă/captură youtube.com

Deşi  traficul aerian între China şi Italia a fost suspendat, pe aeroportul militar "Pratica di Mare", de lângă Roma, sunt aşteptaţi dimineaţă primii 80 de cetăţeni aduşi acasă de la Wuhan, care încă de la început vor rămâne în carantină.

Potrivit ministrului de externe, Luigi di Maio, toţi pasagerii vor fi supuşi unui regim sanitar într-un loc deja amenajat, o structură militară din cartierul Cecchignola din capitala italiană. Niciunul dintre ei nu este infectat - asigură Di Maio.   

În privinţa celorlalţi cetăţeni italieni care se află în alte oraşe din China, ei pot reveni în ţară cu curse aeriene care tranzitează alte ţări europene. Aceeaşi situaţie este valabilă şi pentru turiştii chinezi care vor să revină acasă.

În prezent, sunt blocaţi pe Aeroportul Fiumicino din Roma 400 de chinezi, ale căror zboruri au fost anulate. Autoritatea Naţională pentru Aviaţia Civilă, ENAC, intenţionează să organizeze un zbor numai pentru a transporta cei 400 de pasageri în ţară.   

Decizia guvernului de la Roma de a suspenda traficul aerian cu China a surpins foarte mult ambasada chineză, care îşi doreşte ca "partea italiană să poată să se organizeze, pentru a proteja şi garanta drepturile legitime ale pasagerilor, atât chinezi, cât şi italieni". 


Etichete WuhancoronavirusDi MaioENACChina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live