Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

22 Iulie 2017
Vizualizari: 1085
Comentează add

În urma atacului terorist de vineri seară, din Cisiordania, și-au pierdut viața trei israelieni.

Măsuri în urma atacului terorist de vineri seară, din Cisiordania

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

Locuinţa teroristului palestinian în vârstă de 20 de ani, care a comis atacul de aseară în care şi-au pierdut viaţa trei israelieni, ar urma să fie demolată de forţele speciale israeliene.

Secretarul general al ONU a condamnat atacul terorist palestinian şi a făcut din nou apel la evitarea situaţiilor care escaladează conflictul dintre israelieni şi palestinieni, după cum relatează corespondentul nostru la Ierusalim, Dragoș Ciocîrlan.

Reporter: Ministrul apărării, Avigdor Lieberman, şi şeful Statului Major al Armatei Israeliene, Gadi Eizenkot, au vizitat locul atacului terorist de ieri seară. Un palestinian din apropiere de Ramallah a pătruns în locuinţa unor evrei şi a înjunghiat patru persoane, dintre care trei au murit în urma rănilor. Palestinianul a fost neutralizat de un vecin.

În imaginile publicate se vede locul atacului, o bucătărie plină cu sânge. Forţe speciale au identificat locuinţa teroristului palestinian şi au început pregătirile pentru demolare. Între timp, preşedintele Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, a anunţat că suspendă toate contactele cu Israelul, până când vor fi luate detectoarele de metale amplasate în exteriorul Esplanadei Moscheilor de pe Muntele Templului din Ierusalim pentru prevenirea introducerii de arme la locurile sfinte ale musulmanilor.

Noile măsuri de securitate au fost aplicate după atacul de săptămâna trecută, când trei locuitori arabi au ucis doi ofiţeri de poliţie. Ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a cerut Consiliului de Securitate să condamne atacul terorist palestinian de vineri seară şi a chemat comunitatea internaţională să-i ceară imediat preşedintelui palestinian să acţioneze pentru oprirea atacurilor teroriste şi a încurajării violenţei. Mahmud Abbas susţine că noile măsuri de securitate schimbă statu-quo-ul Esplanadei Moscheilor, cu toate că regulile au fost încălcate de musulmani, care au atacat cu arme de foc ofiţerii de poliţie israelieni.


Etichete atac teroristCisiordaniaisrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live