Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

6 Septembrie 2018
Vizualizari: 514
Comentează add

Administratorii principalelor reţele de socializare din Statele Unite au luat măsuri pentru a împiedica folosirea acestor platforme pentru a infuenţa procesul electoral din SUA.

Măsuri în SUA pentru prevenirea manipulărilor pe reţelele de socializare

doina-saiciuc

 Foto: Arhivă.

Administratorii principalelor reţele de socializare din Statele Unite au luat măsuri pentru a împiedica folosirea acestor platforme pentru a infuenţa procesul electoral din Statele Unite.

Rusia este acuzată că s-ar fi folosit de reţelele de socializare în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016, iar posibilitatea unei operaţiuni similare a fost evocată în contextul în care, în această toamnă, în Statele Unite se desfăşoară alegeri legislative parţiale.

Şefa de operaţiuni a Facebook, Sheryl Sandberg, şi preşedintele Twitter, Jack Dorsey, le-au spus ieri membrilor Comitetului pentru intelligence al Senatului că platformele lor sociale sunt mai bine pregătite să combată interferenţa străină înaintea alegerilor pentru Congres din noiembrie.

Doamna Sandberg a recunoscut că Facebook a reacţionat prea lent în 2016, iar Jack Dorsey a subliniat că platformele sociale au fost nepregătite şi prost echipate pentru imensitatea problemelor pe care le-au recunoscut.

"Abuz, hărţuire, mesaje inflamatoare, propagandă, campanii de dezinformare, de divizare - aceasta nu este o arenă publică sănătoasă", a spus Dorsey.

Rusia şi Iranul au încercat deja să interfereze în alegerile "midterm", la mijloc de mandat prezidenţial, pozând în grupuri americane sau în persoane americane pentru a influenţa punctele de vedere ale algătorilor americani, au arătat atât senatorii, cât şi şefii platformelor sociale.


Etichete alegerireţelefacebooktwittersua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live