Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Iunie 2019
Vizualizari: 914
Comentează add

Declaraţii ale ministrului de Finanţe privind unele măsuri destinate contribuabililor cu datorii la bugetul de stat

Măsuri destinate contribuabililor cu datorii la bugetul de stat

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Propunerea privind restructurarea financiară a companiilor redactată de Ministerul Finanțelor Publice cuprinde mai multe măsuri destinate inclusiv contribuabililor cu datorii la bugetul de stat de peste 1 milion de lei la 31 decembrie 2018.

Aceștia vor beneficia de scutirea de la plată a dobânzilor penalizatoare acumulate şi a până la 50% din datoria efectivă, dacă îndeplinesc anumite condiții - a declarat astăzi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.


Eugen Teodorovici: Este vorba de un cadru legislativ care se referă așa: la măsuri de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion de lei, bazate pe un plan de restructurare, test al creditorului privat prudent, plată eșalonată și supraveghere fiscală din partea ANAF-ului pe perioada acestei înlesniri. Cu alte cuvinte, oarecum sunt similare procedurile din zona de insolvență ca plan de restructurare, pe baza cărui plan se face această eșalonare a obligațiilor la plată /.../ și se poate chiar reduce până la jumătate din principal. Dacă acea companie îşi respectă acest calendar, atunci se șterg /.../ la finalul acestei perioade. Dacă nu, situația revine la momentul iniţial şi în momentul acela lucrurile s-au închis pentru acea companie.


Realizator: A doua măsură care-i vizează pe contribuabilii cu datorii sub un milion de lei le oferă acestora posibilitatea de a-şi achita datoria până la 30 noiembrie 2019, în acest caz putând beneficia de scutirea de la plata unor dobânzi și penalități.

Ministrul Finanțelor a mai precizat că se intenționează și aplicarea unor măsuri de bonificare a contribuabililor bun-platnici, o propunere fiind acordarea unor discounturi la plată pentru cei care și-au achitat la timp în ultimii trei ani obligațiile fiscale.


Etichete ministerul de finantecontribuabilidatoriieugen teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live