Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

2 Septembrie 2020
Vizualizari: 285
Comentează add

Reporter: Daniela Coman - Mască de protecție este obligatorie pentru toți elevii de peste 11 ani, precum și pentru toți adulții, profesori sau personal auxiliar.

Măsuri de siguranţă sanitară aplicate în şcolile din Franţa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Paris. Foto Thomas SAMSON / AFP

În Franța, peste 12 milioane de elevi au revenit ieri în bănci, în condițiile unui protocol sanitar strict impus în învățământ din cauza epidemiei provocate de coronavirus.

Potrivit corespondentei noastre la Paris, singurul rabat este distanțarea socială, care ar fi redus numărul locurilor din școli, în condițiile în care autoritățile spun că este esențială prezența tuturor copiilor la ore.

Reporter: Daniela Coman - Mască de protecție este obligatorie pentru toți elevii de peste 11 ani, precum și pentru toți adulții, profesori sau personal auxiliar, pe toată perioada prezenței în unitățile de învățământ, în timpul orelor și în pauze.

Excepțiile le reprezintă orele de sport și de muzică, precum și intervalul orar dedicat servirii prânzului la cantinele școlare.

De asemenea, dezinfectarea mâinilor se va face în mod sistematic de mai multe ori pe zi. În schimb, în grădinițele, școlile și liceele din Franța s-a renunțat la distanțarea fizică în clase, cu scopul de a permite accesul tuturor la ore.

Dacă ministrul francez al educației spune că nu noul protocol sanitar este simplu și clar, unele cadre didactice susțin că există semne de întrebare privind organizarea cantinelor și a recreațiilor.

Şcoala a început în cele mai normale condiții posibile - a declarat premierul Jean Castex, care a participat ieri la ceremonia de deschidere a noului an școlar, organizată la o școală primară dintr-un orășel din centrul Franței.

Jean Castex: Guvernul a luat măsurile necesare pentru a putea depăși toate dificultățile, astfel încât părinții, profesorii, elevii să se simtă în siguranță. Trebuie să fim cu toții vigilenţi față de acest virus, însă viața școlară trebuie reluată în forță. Este interesul națiunii și este în interesul copiilor.

Reporter: Potrivit datelor oficiale, în Franța virusul continuă să circule activ. Aproape 5.000 de cazuri noi şi peste 50 de focare au fost raportate în ultimele 24 de ore, însă numărul cazurilor grave este stabil - puțin peste 400 de pacienți COVID sunt internați în prezent la reanimare.

(RS)


Etichete frantasiguranta sanitarascolicoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live