Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Iunie 2014
Vizualizari: 1007
Comentează add

Pe unele tronsoane de cale ferată se aplică limitări de viteză între 50 şi 70 km/oră, deoarece temperaturile ridicate fac ca la nivelul şinei să se depăşească chiar şi 45 de grade.

Măsuri de siguranţă la CFR din cauza caniculei

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

 Pe anumite tronsoane de cale ferată de pe raza regionalelor Timişoara, Braşov şi Galaţi se aplică limitări de viteză între 50 şi 70 km/oră, deoarece temperaturile ridicate fac ca la nivelul şinei să se depăşească chiar şi 45 de grade Celsius. 

 
În funcţie de traseul trenurilor, acestea pot înregistra întârzieri mai mari chiar de jumătate de oră, dar călătorii trebuie să ia în calcul că în orice moment se pot introduce noi restricţii, dacă temperaturile le vor impune, explică purtătorul de cuvânt al companiei, Oana Brânzan.  
 
”Se poate ca un tren deja să fie plecat din Gara de Nord sau dintr-o altă staţie, să nu fie introduse limitări de viteză, iar după parcurgerea unei distanţe să intre pe un judeţ unde în momentul ăla s-au introdus limitări de viteză. Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie se aplică în anumite intervale de timp, şi anume în intervale în care temperaturile depăşesc limitele normale.
 
”Această măsură este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi se aplică nu numai la nivelul reţelei noastre de cale ferată, ci la nivelul tuturor administraţiilor feroviare” mai spune Oana Brânzan.

Etichete CFRcaniculăGara de NordrestricțiișineOana Brânzantren

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live