Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

20 Iunie 2016
Vizualizari: 1009
Comentează add

În Bruxelles, din cauza măsurilor de securitate sporite, anumite intrări de la şase staţii de metrou sunt închise la solicitarea poliţiei.

Măsuri de securitate sporite la Bruxelles

cerasela-radulescu

În Bruxelles, din cauza măsurilor de securitate sporite, anumite intrări de la şase staţii de metrou sunt închise la solicitarea poliţiei. Ministrul de interne confirmă că există pericolul atacării de către jihadişti a anumitor ţinte sensibile dar că populaţia nu trebuie să intre în panică. Trei persoane au fost puse sub acuzare ieri, dar perchezitiile vor continua - transmite din Bruxelles Cerasela Rădulescu.

Reporter: În total au fost emise trei mandate de arestare pentru tentative de atentat terorist în Bruxelles - confirmă ministrul de interne, Jan Jambon, după percheziţiile de la sfârşitul săptămânii trecute. El îndeamnă însă la calm şi nu doreşte să comenteze ancheta pachetului federal. Potrivit presei belgiene, o celulă jihadistă, în legătură cu teroriştii din 22 martie din Bruxelles ar fi urmat să atace în zone unde publicul urmăreşte pe ecrane gigantice meciurile "Euro 2016".

La postul de radio şi televiziune public belgian, ministrul le cere suporterilor să continue să urmărească meciurile în locuri publice dar, adaugă "Centrul de analiză ameninţării teroriste menţine nivelul de alertă trei din patru, ceea ce înseamnă că există şanse mari să fie pregătit un atac terorist şi este adevărat că de fiecare dată când arestăm o persoană suspectă diminumăm riscul, dar el rămâne posibil. Deci vom continua".

Trebuie spus că legea belgiană prevede ca perioada de arest preventiv pentru ameninţări teroriste să fie de maxim 72 de ore, iar ministrul de interne afirmă că pentru a mări această perioadă trebuie schimbată Constituţia în Parlament.


Etichete bruxellesmăsuri de securitate sporitestaţii de metrou închisepoliţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live