Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

9 Aprilie 2017
Vizualizari: 1204
Comentează add

Una dintre sărbătorile evreieşti cele mai respectate, Pesach, începe mâine seară

Măsuri de securitate la Ierusalim, pentru sărbătoarea de Pesah

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 

 Mâine seară începe una dintre sărbătorile evreieşti cele mai respectate, Pesach, care marcheaza sfârşitul sclaviei evreilor în Egipt, acum peste 3000 de ani.

Timp de opt zile se mănâncă matzah şi sunt interzise toate produsele făcute cu drojdie, pentru a comemora pâinea nedospită pe care au mâncat-o evreii când au plecat din Egipt.

Pesah, va începe în seara zilei de luni, 10 aprilie, şi se va încheia o săptămâna mai târziu, marţi, 18 aprilie. 

La Ierusalim, Poliţia va asigura securitatea vizitatorilor şi fluidizarea circulaţiei persoanelor care intră sau ies din oraşul vechi. În perioada sărbătorilor de Paşte peste 3500 de poliţişti sunt mobilizaţi în zona oraşului vechi, unde se aşteaptă aproximativ 150.000 de vizitatori din întreaga lume la Zidul Plângerii şi în Cartierul Creştin.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Micky Rosenfeld, a anunţat că măsurile de securitate sunt la cel mai înalt nivel pentru siguranţa publicului. 1500 de ofiţeri de la diferite unităţi sunt mobilizaţi în plus în toate locurile publice şi la toate evenimentele publice.

În 13 aprilie, la Zidul Plângerii ar urma să se roage aproximativ 100.000 de evrei, iar la Biserica Sfântului Mormânt din Cartierul Creştin, începând din 15 aprilie, sunt aşteptaţi aproximativ 50.000 de pelerini. Va exista o strânsă coordonare cu autorităţile religioase. Zona oraşului vechi este monitorizată cu aproape 400 de camere de luat vederi. Informaţiile cu privire la suspecţi vor fi transmise în timp real, pentru a se interveni prompt.


Etichete PesahIerusalimZidul PlângeriiBiserica Sfântului MormântCartierul Creştin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live