Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

24 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1400
Comentează add

Carabinierii şi forţele armate supraveghează obiectivele turistice atât la Roma, cât şi în Veneţia, Milano şi Torino şi, în plus, acum se fac controale şi cu detectoare de metale.

Măsuri de securitate fără precedent în Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: theepochtimes.com.

Cu două săptămâni înainte de deschiderea Porţii Sfinte a Bazilicii San Pietro din Vatican la 8 decembrie, moment care va inaugura Jubileul Milostivirii, câte 2.000 de carabinieri şi poliţişti supraveghează nu doar sutele de obiective sensibile, puncte turistice sau evenimente considerate de risc, ci şi staţii de metrou, trenuri şi autobuze.

Agenţi de pază sunt amplasaţi în mijloace de transport pentru securitatea cetăţenilor, în vreme ce staţiile de metrou sunt supravegheate de militari înarmaţi, şi aceasta nu numai la Roma, ci şi la Milano, Veneţia, Florenţa şi Torino.

O atenţie deosebită în plus şi controale chair cu detectoare de metale există în capitala italiană în Piaţa San Pietro, la Colosseum, la Fontana di Trevi şi pe stadionul Olimpico, precum şi la concertele organizate în această perioadă.

Pe de altă parte, din 8 decembrie nici un avion nu va mai avea voie să survoleze pe deasupra capitalei.

În Italia sistemul de securitate funcţionează la maxim, asigură ministrul de interne Angelino Alfano, care completează că s-au efectuat controale chiar şi în închisori, în celulele cu terorişti jihadişti, precum şi numeroase interceptări telefonice în cazul suspecţilor.

"În ţara noastră se poate sta în linişte, deoarece sistemul de intelligence şi de prevenire funcţionează, dar oricum este clar că nici o ţară nu este în afara riscului. Ceea ce mă intersează este de a garanta securitatea, şi o facem. Peste 50.000 de controale în anumite familii de la începutul anului până acum, peste 80.000 de controale în maşini, peste 160.000 de controale pe navele care ajung în Italia, peste 50 de expulzări de persoane radicalizate. Avem o regulă, deci, aceea de a preveni evenimentele negative", a spus Angelino Alfano.

Ca urmare a atentatelor teroriste de la Paris, Italia a ridicat la 2 nivelul de securitate, cel mai mare posibil în absebţa unui atac direct asupra ţării. 


Etichete atentate în ParisItaliamăsuri de securitatepatrule militaredetectoare de metaleministrul de interne Angelino Alfanoatac terorist

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live