Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI... CU SOARE.. DE SARBATOARE (CONTINUARE) Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Mai 2020
Vizualizari: 186
Comentează add

Măsuri de relaxare pe care le va lua Franţa.

Măsuri de relaxare pe care le va lua Franţa

florin-lepadatu

 Foto Thomas SAMSON / AFP

În Franţa, guvernul a prezentat joi modul în care cetăţenii vor ieşi progresiv din izolarea la domiciliu, începând de luni.

Cu detalii corespondenta Radio România Actualităţi la Paris, Daniela Coman: "De luni, francezii vor uita plimbarea de o oră, în limita unui kilometru, în jurul casei, vor avea voie să se deplaseze până la cel mult 100 Km şi fără declaraţie pe proprie răspundere.

Sunt prevăzute însă controale în gări, aeroporturi şi pe autostrăzi, pentru a-i depista şi amenda pe cei care se abat de la regulă.

Masca devine obligatorie în transportul în comun şi recomandată în spaţiile publice, mai ales în cele închise.

Guvernul a menţinut reluarea activităţii în creşe, grădiniţe şi clasele primare de lunea viitoare în gimnazii, din 18 mai, şi în licee, probabil din iunie.

Bibliotecile şi muzeele au voie şi ele să înceapă să deschidă, nu înainte însă de a asigura condiţii de distanţare fizică şi igienă strictă.

În schimb, sălile de cinema şi de spectacole rămân închise ca şi restaurantele, barurile şi discotecile.

Magazinele, inclusiv marile centre comerciale, sunt autorizate să-şi primească de luni clienţii.

Pe 11 mai, 400.000 de intreprinderi îşi vor relua activitatea şi aproape 900.000 de oameni vor reveni la locurile de muncă, iar ministrul economiei le-a dat o veste neaşteptat de bună agenţilor economici: angajatorii care au avut activitatea suspendată sunt scutiţi de plata contribuţiilor sociale pe lunile martie, aprilie şi mai.

Franţa menţine până cel puţin pe 15 iunie restricţiile frontaliere cu celelalte ţări din Uniunea Europeană, iar pentru restul lumii graniţele rămân închise până la noi ordine.

Doar pentru cetăţenii europeni vor fi permise anumite derogări de natură personală sau pentru muncă, inclusiv pentru muncitorii sezonieri agricoli.

Situaţia epidemică va fi actualizată în fiecare zi, iar măsurile de relaxare adaptate în funcţie de evoluţie.

La sfârşitul lunii, guvernul va face o nouă evaluare pentru înca o eventuală reducere a restricţiilor, începând cu luna iunie."


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live