Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 August 2019
Vizualizari: 382
Comentează add

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a anunţat miercuri seară 14 măsuri de reformare a serviciului de urgenţă 112.

Măsuri de reformare a serviciului de urgenţă 112

florin-lepadatu

 Foto: Arhiva/ IGSU

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a anunţat miercuri seară paisprezece măsuri de reformare a serviciului de urgenţă 112.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, el a precizat că zece dintre măsuri vor fi aplicate în cel mult douăsprezece luni, iar alte patru sunt pe termen mediu şi lung.

Pe termen scurt trebuie să fie îmbunătăţită legislaţia, iar în acest sens este propus proiectul unei ordonanţe de urgenţă care se referă şi la cartelele PrePay, a explicat Raed Arafat: "A fost făcută o analiză pe primele şase luni ale acestui an.

Din cele 47,70% apeluri non-urgente - 52,86% au fost abuzive, iar 81% din cele abuzive au fost realizate de pe cartele PrePay.

În ordonanţă, referirea la cartelele PrePay este doar în contextul apelării numărului 112.

Atunci, furnizorul de telefonie mobilă divulgă datele proprietarului cartelei PrePay."

Alte măsuri care urmează să fie adoptate pe termen scurt sunt testarea şi operaţionalizarea sistemului de tip AML - Advance Mobil Location - reconfigurarea infrastructurii de către operatorii de telefonie mobilă şi promovarea aplicaţiei Apel 112, dezvoltată de către STS.

Pe termen mediu şi lung se va urmării formarea de specialişti în sistemul 112 şi înmulţirea centrelor din ţară pentru pregătirea acestora, informează Rador.


Etichete 112ISUpompieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live