Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

23 Septembrie 2021
Vizualizari: 556
Comentează add

Copiii mai mici de 12 ani nu mai trebuie testaţi pentru accesul în spaţiile unde este necesar certificatul verde, dacă incidenţa depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Măsuri de protecţie sanitară adoptate joi, 23 septembrie, de Guvern

andrei-serban

  Foto: Arhivă.

Copiii mai mici de 12 ani nu mai trebuie testaţi pentru accesul în spaţiile unde este necesar certificatul verde, dacă incidenţa depăşeşte 3 la mia de locuitori.
 
Măsura a fost aprobată joi, 23 septembrie, de Guvern, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, şi scuteşte părinţii de cheltuieli mari atunci când, de exemplu, doreau să iasă împreună cu copilul.
 
Au fost relaxate şi alte restricţii referitoare, de exemplu, la activitatea magazinelor. Guvernul a decis interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei între 20 şi 5 dimineaţa în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în localităţile unde pragul incidenţei este de 6 la mia de locuitori.
Până acum era de 4 la mia de locuitori.
 
Tot în localităţile acestea, unde incidenţa este de 6 la mia de locuitori, operatorii economici vor avea program de lucru cu publicul între 5 şi 18, copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul verde acolo unde acesta este cerut pentru adulţi şi pentru copiii de până la vârsta de 12 ani.
 
Şi o altă măsură adoptată: persoanele vaccinate pot să se deplaseze în afara locuinţei şi în zonele unde pragul incidenţă este mai mare de 6 la mia de locuitori, dar trebuie să prezinte certificatul verde sau certificatul de vaccinare.

Etichete certificat verdecopiiguvern COVID-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live