Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

8 Februarie 2018
Vizualizari: 562
Comentează add

Direcția de Sănătate Publică a stabilit un set de măsuri preventive, puse în aplicare chiar de astăzi în toate spitalele din județul Galați.

Măsuri de prevenire a răspândirii gripei în Galaţi

maria-mandita-galati

 

Potrivit  DSP Galați,  până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost confirmate 3 cazuri de gripă, iar  numărul cazurilor de viroze respiratorii a ajuns la 3.113, în creștere față de săptămâna trecută, la acestea adăugându-se alte 300 de cazuri de pneumonii. Ca măsuri preventive, Direcția de Sănătate Publică Galați a stabilit un set de măsuri preventive, puse în aplicare chiar de astăzi în toate spitalele din județul Galați.

Printre măsuri se numără: interzicerea accesului pacienților în secțiile cu risc, trierea epidemiologică a viziatatorilor la pacienții la care este permisă vizita, evaluarea stării de sănătate a personalului medical și auxiliar din spitale sau continuarea efectuării vaccinului antigripal pentru persoanele cu risc de îmbolnăvire, DSP Galați mai având pe stoc 4.500 de doze de vaccin antigripal.    

Potrivit Aureliei Romilă, director medical al Spitalului Județean Sf. Apostol Andrei din Galați, accesul vizitatorilor a fost interzis la cinci secții ale spitalului, acolo unde se află pacienți cu risc de îmbolnăvire, respectiv la secțiile Oncologie, ATI, Obstetrică patologică, Obstetrică Fiziologică și Neonatologie.

La restul secțiilor este permisă vizitarea pacienților doar o oră pe zi,  în intervalul orar 15.00-16.00.

Totodată, este permisă vizitatea unui singur aparținător pentru fiecare pacient și numai dacă aparținătorul este sănătos și nu prezintă semne ale infecțiilor respiratorii.

Totodată, la secția UPU a Spitalului Județean, acolo unde se prezintă bolnavii cronici sau diverși pacienți pentru internare, aceștia sunt triați epidemiologic iar dacă dau semne de înfecții respiratorii sunt fie trimiși acasă,  pentru a se trata la medicul de familie, fie, dacă este vorba despre o stare de sănătate precară, dirijați la Spitalul de Bioli Infecțioase Galați.

Măsurile de prevenție includ și personalul medical și auxiliar, starea de sănătate a acestora fiind monitorizată la intarea în tură, urmând să fie trimiși acasă cei cu simptome de infecții respiratorii sau gripă.


Etichete GalaţigripăspitaleDirecția de Sănătate Publică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live