Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Martie 2020
Vizualizari: 281
Comentează add

Guvernul Franței a decis mai multe măsuri pentru sprijinirea micilor afaceri și a cetățenilor afectați de criza economică.

Măsuri de natură economică în Franţa

florin-lepadatu

Guvernul Franței a decis mai multe măsuri pentru sprijinirea micilor afaceri și a cetățenilor afectați de criza economică provocată de epidemia cu coronavirus, aflată în accelerare, cu 3.000 de cazuri noi într-o zi și încă 230 de decese.

Spitalele sunt supraaglomerate, cu peste 11.500 de pacienți, din care 2.800 la reanimare.

Președintele Macron a trimis armata în ajutorul populației și a promis o dezvoltare a sistemului spitalicesc public, odată criza încheiată.

Corespondenta RRA la Paris, Daniela Coman, relatează: "Președintele Franței  a anunțat lansarea unei operațiuni a armatei pentru a ajuta populația lovită de COVID-19 și a sprijini serviciile publice pe măsură ce se apropie un vârf al epidemiei.

El a mai anunțat majorarea plății orelor suplimentare și acordarea unor prime excepționale pentru personalul medical și pentru angajații celorlalte servicii publice mobilizate în această luptă, precum și un vast program de dezvoltare a spitalului public.


Emmanuel Macron: "La încheierea acestei crize, un plan masiv de investiții și de revalorizare a profesiilor medicale va fi construit pentru spitalele noastre.

Le datorăm acest lucru lor și întregii națiuni.

Răspunsul guvernului va fi profund și de durată."


 Tot ieri, într-un consiliul de miniștri maraton au fost adoptate 25 de ordonanțe ale guvernului, cu scopul de a continua să funcționeze o adevărată economie de război, după cum se exprimate premierului Édouard Philippe."


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live