Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, UEFA Conference League, play-offs, meciuri tur Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 380
Comentează add

În Bucureşti, s-au stabilit măsuri de limitare a aglomeraţiei din spaţiile comerciale.

Măsuri de limitare a aglomeraţiei din spaţiile comerciale

florin-lepadatu

Foto> Agerpres/Xinhua.

Evoluţia epidemiei pare să menţină tendinţa din ultima perioadă - scade numărul de cazuri raportat la ziua similară din săptămâna anterioară: miercuri au fost anunţate puţin peste 5.400 de noi infectări, cu aproape 750 sub nivelul de miercurea trecută.

Zona capitalei are în continuare cele mai multe cazuri noi şi rămâne cu cele mai mari incidenţe - peste 8,6 în Ilfov şi puţin sub 7 cazuri la mia de locuitori în Bucureşti.

Prefectura capitalei aşteaptă până la prânz propuneri suplimentare din partea comercianţilor în vederea respectării măsurilor impuse de condiţiile pandemiei de coronavirus, mai ales în contextul apropierii sărbătorilor de Paşte.

Miercuri, într-o întâlnire a autorităţilor cu reprezentanţii magazinelor din Bucureşti s-au stabilit măsuri clare de limitare a aglomeraţiei din spaţiile comerciale - a anunţat prefectul Alin Stoica.


Alin Stoica: Clienții să fie informații care este capacitatea fiecărui magazin, magazinele mari aplicând acea cotă de 7 metri pătrați pentru fiecare client, magazinele mai mici aplicând acea regulă de distanțare de 2m și în funcție de acea regulă de distanțare să-şi calculeze capacitatea maximă de clienți care pot fi primiți și simultan. Ştiţi că s-a discutat despre coșuri. Unele magazine, în special cele mici, ar putea să prefere o astfel de soluție, magazinele mari pot să pună în practică alt tip de măsuri, de exemplu contoare electronice sau contoare mecanice. Toţi s-au arătat dispuşi să aplice aceste măsuri, în așa fel încât să asigure cota pe care o vor şi anunța de fiecare dată. Au făcut propunerea, începând cu data de 25, cu weekendul de Florii, să ne gândim și Guvernul să se gândească la o altă măsură, la mărire program, relatează RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI.


Etichete supermarketengrosshipermarketalimente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live