Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

22 Aprilie 2020
Vizualizari: 436
Comentează add

Măsuri ce vor intra în vigoare de la jumătatea lunii viitoare

oana-bala

 Preşedintele Klaus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

După data de 15 mai, în România toată lumea va fi obligată să poartă măști de protecție în spații închise și în transportul public în comun.

Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis după o întâlnire avută cu reprezentanții autorităților responsabile de gestionarea crizei de coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că după data de 15 mai, când se încheie starea de urgență, nu vor mai fi prelungite restricțiile privind deplasările individuale, în schimb, românii vor fi obligați să poarte mască de protecție în anumite situații.

Şeful statului a precizat că se va putea renunța la purtarea măștii cel mai probabil anul viitor, când pandemia va fi sub control şi nu va mai exista riscul infectării.

"După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi atunci când folosim transportul public în comun. O a doua măsură, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem", a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Preşedintele României a mai avut miercuri, 22 aprilie, o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Educației, pentru elaborarea unui plan concret privind revenirea elevilor la școală. Şeful statului a subliniat totodată că se lucrează și la o analiză care prevede exact cum se va reveni în activitatea economică, în special în zonele care au fost puternic restricționate.


Etichete măsuriKlaus Iohanniseducațietransport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live