Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

31 August 2020
Vizualizari: 285
Comentează add

Măsuri adoptate în şedinţa de guvern

petruta-obrejan

Autorităţile anunţă că de mâine, vor fi redeschise teatrele, cinematografele şi restaurantele.

Premierul Ludovic Orban a precizat în deschiderea şedinţei de guvern că decizia va fi luată în funcţie de un prag al nivelului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 în fiecare judeţ.

De asemenea, el le-a spus miniştrilor sănătăţii şi educaţiei să definitiveze ordinul privind începerea anului şcolar.


Activitatea teatrelor, cinematografelor, dar și a restaurantelor va fi reluată de mâine. Această măsură de relaxare nu va putea însă fi aplicată acelor localități în care nivelul de răspândire a virusului COVID-19 depășește pragul de 1,5 la mia de locuitori, cumulat într-un interval de două săptămâni.


Ludovic Orban: După adoptarea hotărârii de guvern şi publicarea în Monitorul Oficial, pentru fiecare domeniu Ministerul Sănătății și Ministerul Culturii vor trebui să emită în cursul zilei de astăzi ordinul comun privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate odată cu reluarea activității în domeniul culturii, iar Ministerul Sănătății și cu Ministerul Economiei vor trebui să emită ordinul privind măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate în cadrul restaurantelor, cafenelelor.


Reporter: Tot astăzi, miniștrii educației și sănătății, Monica Anisie și Nelu Tătaru, vor trebui să definitiveze ordinul privind reluarea școlilor, astfel încât acesta să intre tot de mâine în vigoare.

În ceea ce privește interdicțiile introduse de Ungaria privind circulația cetățenilor străini, ministrul de interne, Marcel Vela, a explicat la începutul ședinței de guvern că au avut loc discuții cu partea maghiară și toate cele 12 puncte de trecere a frontierei între România și țara vecină vor funcționa normal.


Marcel Vela: Şi cu efortul colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe și azi dimineață la ora 9:00 am avut o discuție telefonică cu domnul ministru Sándor Pintér, de la Budapesta. Nu se vor închide, nu se vor suspenda, exact ca și acum vor fi 12 puncte: Petea, Urziceni, Valea lui Mihai, Borș, Vărșand, Turnu, Nădlac I, Nădlac II, Cenad, Săcuieni, Curtici pentru feroviar și Salonta.


Etichete guvernludovic orbanmarcel velacinematografecoronavirusscolinelu tatarumonica anisie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live