Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Septembrie 2021
Vizualizari: 71
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis cere măsuri pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, într-o întâlnire cu conducerea Enel.

Măsuri pentru protejarea consumatorilor vulnerabili

florin-lepadatu

 Foto: anre.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Preşedintele Klaus Iohannis a transmis conducerii Enel Grup că este necesar un efort comun al companiilor din sectorul energetic și al autorităților statului pentru luarea de măsuri de protejarea consumatorilor vulnerabili dar și a firmelor din sectorul de producție puternic afectate de creșterea prețurilor la energie.

Şeful statului a discutat marţi, alături de premierul Florin Cîțu, cu reprezentanții companiei energetice Enel despre evoluții recente de pe piață autohtonă de energie.

Şeful guvernului a subliniat că tranziția spre energia verde ar trebui făcută fără costuri exorbitante.

Tot marţi, ministrul muncii Raluca Turcan a semnalat că la o săptămână de la adoptarea în Parlament, legea consumatorului vulnerabil nu a fost transmisă încă spre promulgare.

Este vorba despre un act normativ care acordă ajutor financiar pentru mai mult de 500.000 de gospodării care au nevoie de sprijin de la stat pentru a-şi putea achita facturile la iarnă - a amintit Raluca Turcan.

Miercuri, în Parlament au loc dezbateri pe tema creșterii factorilor la energie, în prezența ministrului energiei, Virgil Popescu.

Legislativul a deces înființarea unei comisii de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterii substanțiale a prețurilor la gazele naturale și la energia electrică.


Etichete energie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live