Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 447
Comentează add

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la finalul ședinței coaliției de guvernare, că s-a ajuns la un acord între PNL,PSD și UDMR. Măsurile vor fi transpuse într-o Ordonanță de Guvern.

Măsuri de scădere a plafonului la energie electrică şi gaz între 1.02-31.03

radiojurnal

 Premierul Nicolae Ciucă.                Foto: gov.ro.

Şedinţa coaliţiei s-a încheiat în această seară. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că s-a decis scăderea plafonului la energie electrică şi gaz şi creşterea limitei de consum, urmând ca aceste măsuri să se aplice de la 1 februarie; şi, foarte important, toate facturile greşite vor fi corectate. Reporterul RRA, Alina Stănuţă a urmărit cu atenţie declaraţiile premierului.

Alina Stănuţă: Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că s-a ajuns la un acord în coaliţia de guvernare, astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,80 lei pe kilowatt/oră, iar limita consumului să crească de la 300 de kilowaţi la 500 kilowaţi pentru care se calculează acest preţ. Practic, la consumator se va percepe 0,68 de lei pe kilowatt/oră - a mai spus Nicolae Ciucă. Pentru IMM-uri, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că s-a decis că preţul va fi plafonat la u1 leu kilowatt/oră. La gaze naturale, pentru consumatorii casnici plafonul va scădea de la 0,37 de lei kilowatt la 0,31 de lei, iar limita de consum pentru cinci luni va creşte de la 1.000 la 1.500 kilowaţi. De asemenea, se aplică un discount de 40% şi rezultă astfel un preţ de 0,221 lei pe kilowatt/oră - a mai anunţat premierul. Pentru şcoli, spitale, biserici şi IMM-uri, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 de lei per kilowatt. Premierul Nicolae Ciucă a mai anunţat că toate aceste măsuri se vor transpune într-o ordonanţa de urgenţă, iar măsurile se aplică de la 1 februarie până la 31 martie, iar impactul bugetar se ridică la trei miliarde de lei.


Etichete ședință coalițienicolae ciucămăsuri plafonareenergie electrică și gaz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live