Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

12 Iunie 2019
Vizualizari: 399
Comentează add

Măsuri anunţate de premierul Dăncilă la începutul şedinţei de guvern

petruta-obrejan

Viorica Dăncilă              Foto: europarl.europa.eu/meps/ro/95281/Viorica_DĂNCILĂ.

Proiectul pentru realizarea căii ferate rapide între Gara de Nord București şi Aeroportul Otopeni se află în atenția Guvernului, în ședința care a început cu mai puțin de o oră în urmă la Palatul Victoria.

Contractul pentru acest proiect a fost semnat ieri, iar constructorul a promis că va reuși să termine lucrările înainte de Euro 2020.

Tot pentru susținerea proiectelor de infrastructură premierul Viorica Dăncilă a mai anunțat la începutul ședinței că vor fi suplimentate fondurile pentru a fi continuate lucrările la Centura capitalei.

Reporterul nostru Petruța Obrejan cu detalii despre agenda de astăzi a executivului. Bună ziua!


Reporter: Bună ziua! Premierul Viorica Dăncilă a anunțat chiar la începutul ședinței de guvern o serie de măsuri atât pentru copiii aflați în grija statului, cât și pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție după 18 ani.

Întrucât România şi-a luat angajamentul ca până la finalul anului viitor să închidă casele de copii, este încurajat - spune premierul - plasamentul acestor copii în familiile extinse sau la rudele acestora. În acest sens statul va acorda și o indemnizație de sprijin în valoare de 400 de lei lunar pentru fiecare copil luat în îngrijire.

Şi tinerii care părăsesc sistemul de protecție socială vor fi ajutați atât cu găsirea unui serviciu, cât și a unei locuințe de către Direcția Generală de Asistență Socială, a mai sus premierul. Mai mult, această instituție va fi obligată să țină legătura cu acești tineri pentru încă doi ani. În plus, ei vor primi și o indemnizație la nivelul a trei salarii minime brute pe țară.

Tot astăzi executivul va decide și ce măsuri se impun pentru sprijinirea populației din zonele afectate de fenomenele meteorologice severe, dar și pentru refacerea infrastructurii locale.

Pe agenda ședinței se află, așa cum ai spus și tu ceva mai devreme, mai multe hotărâri prin care fie vor fi demarate noi proiecte de infrastructură, fie  vor fi urgentate altele mai vechi.

Premierul a vorbit despre modernizarea liniei de cale ferată București Nord-Aeroportul Internațional Henri Coandă, despre alocarea a 4 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Centura Capitalei, bani prin care vor fi despăgubiți cetățenii ale căror imobile au fost expropriate, dar și despre cei 19 km care vor uni centura municipiului Oradea cu Autostrada A3, o investiție în valoare totală de 719 milioane de lei, ce va fi asigurată atât de la bugetul de stat, cât și prin fonduri externe nerambursabile.

Miniștrii vor suplimenta astăzi prin hotărâre și banii pentru taxa auto. Sumele vor fi alocate din fondul de mediu.


Etichete guvernpremierviorica dancila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live